Få spridning av dina inlägg i sociala medier efter ett uppehåll

Få igång spridningen av dina inlägg i sociala medier

Du är tillbaka efter semestern där då helt loggat ut från företagets sociala medier och inser att du knappt får någon att kommentera eller ens gilla dina inlägg? Lugn, det finns tips och knep du kan ta till för att ta vid där du slutade!

Det är helt och hållet en smakfråga huruvida du loggar ut från ditt företags sociala medier när du har semester, eller om du väljer att ”upprätthålla” det du byggt upp under en längre tid. Det finns inget rätt eller fel, eftersom alla företag är på olika platser i sin företagsresa och har olika behov av att nätverka och bygga sitt varumärke. Även om du har valt att satsa på social selling, så har du råd att ta semester om det är det du behöver. Läs gärna mina tidigare inlägg om just social selling:

> Social selling – så ökar du din försäljning

Få fart på dina inlägg (igen)

Om du redan har jobbat upp en följarskara med trogna anhängare, så kommer de att hitta tillbaka till dig även om du frivilligt eller ofrivilligt tar en paus från sociala medier. Visst, en eller annan kanske trillar bort men då kan man ju inse att det är som det är. Vill de inte följa dig mer så är det väl så. Dessutom är det betydligt fler du har kvar (förmodligen) än som fallit bort!

Har du inte jobbat upp en följarskara med trogna anhägare (än) så kan du ändå följa stegen nedan, men det kan ta lite längre tid för dig att få ett rejält schwung i dina inlägg. Men den som väntar på något gott…

Tips för ökad spridning av dina inlägg i sociala medier

  1. Ta vid där du slutade, med riktigt värdefulla och inspirerande inlägg. Du kan till och med välja att återpublicera tidigare inlägg som funkat riktigt bra innan. Ja, alltså inte kopiera rakt av, utan helt enkelt använda dom som inspiration till ett nytt inlägg.
  2. Få igång dialogen i dina kommentarer. Detta kan du göra på olika sätt. Är du osäker på hur du gör, skriv upp dig på SEFA Kommunikations nyhetsbrev, så får du erbjudanden om kurser i just detta ämne.
  3. Berätta att du är tillbaka från din radioskugga. Du har säkert personer i ditt nätverk som du har lite extra bra kontakt med. Ta kontakt med dom och be dom att interagera med ditt inlägg. På så viss får du igång algoritmerna som börjar haja till att ditt inlägg är populärt.
  4. Tagga dina bundsförvanter i dina inlägg. Om du inte vill överösa namn rakt in i ditt inlägg, tagga personerna i kommentarerna antingen genom att skicka ett privat meddelande till personen eller direkt om du vet att personen är snabb på att svara. Snabbheten på att få igång dialog uppskattas av algoritmen.
  5. Var en del av festen och besök dina nätverkskompisar! Om du börjar göra väsen av dig i ditt nätverks inlägg, så kommer de förstå att du är tillbaka och förhoppningsvis lägga en kommentar tillbaka, eftersom de ju följer dig för att du delar inlägg som är värdefulla eller berör dem.

Följ SEFA Kommunikation i sociala medier

Vill du veta mer om det här ämnet och annat som rör varumärkesbyggande och marknadsföring? Följ SEFA Kommunikation på sociala medier!